Traditioner

Fastelavn

Til fastelavn klæder vi os ud og slår katten af tønden.

Påske

Til påske klipper vi påskepynt og hænger op. Vi sår karse og finder æg på legepladsen. Vi spiser også en påskefrokost.

Bedsteforældredag

På bedsteforældredage får børnene mulighed for at vise deres daginstitution frem til bedsteforældrene. Denne dag kan have forskellige temaer. Fx at bedsteforældrene har en blomst med, som bliver plantet udenfor, eller at børnene bliver fotograferet sammen med deres bedsteforældre og billedet bliver hængt op på stuen.

Sommerfest

En fredag i august holder vi sommerfest. Sommerfesten bliver altid holdt udenfor og som regel i godt vejr.

Hver familie tager et tæppe, en madkurv og service mv. med. Der vil være boder med forskellige aktiviteter, som børnene kan prøve, og køkkenet laver altid en lille smagsprøve til børn og forældre.

Halloween

Hvert efterår har vi et projekt på tværs i hele huset, hvor temaet er Halloween. Her arbejdes der i 14 dage med forskellige ting omkring Halloween ud fra barnets alder. Det hele må godt være en lille smule uhyggeligt...

Jul

Ved juletid har vi mange forskellige traditioner. Vi holder en julefrokost, vi laver julehemmeligheder, vi tæller ned til jul, nisserne har været på spil, vi spiser risengrød og flæskesteg og mange mange andre ting. Julen er en højtid, vi sætter stor pris på.

Lucia

De kommende skolebørn går Lucia for børn og forældre.

På dagen for Lucia (13. december) holder vi fælles morgenmad i hallen for både børn og forældre. På dette tidspunkt er det stadig mørkt udenfor, så lysene kan rigtig lyse op.

Fødselsdage

Det er meget forskelligt, hvordan vi fejrer fødselsdage. Dog er der en ting, der står fast - vi fejrer fødselsdage!

Nogle børn bliver fejret i institutionen og andre gange bliver vi inviteret hjem. Der er ikke en fast skabelon for, hvordan vi gør - så ta' gerne en snak med de voksne på stuen, så I i fællesskab kan finde ud af, hvordan vi bedst fejrer jeres barn.

Dimissionsfest

Hvert år i april tager vi afsked med de kommende skolebørn en eftermiddag, hvor børn og forældre inviteres til diplomoverrækkelse, tale, hygge og lidt at spise og drikke.