Hvidovre Kommune prioriterer højt, at alle børn i dagtilbud får tilbudt sunde og ernæringsrigtige måltider i løbet af dagen, og at maden så vidt muligt er økologisk.

I Frydenhøj har vi en madordning for alle børn. Madordningen i Frydenhøj bygger på principper om høj økologi og madmodige børn.

Vi vil gerne, at børnene skal være madmodige - børn er ikke født kræsne. Børnene skal turde smage på mad, som de ikke har smagt før. Der kan være perioder af børns liv, hvor de ikke er lige så madmodige som på andre tidspunkter. I Frydenhøj betyder det noget for barnets madoplevelse, at rammerne omkring frokostmåltidet er hyggelige. Hvis stemningen er god, tør børnene også smage på mad, som de ikke kender hjemmefra.

Nogle forældre fortæller, at børnene derhjemme ikke vil spise mad, som de spiser med stor vellyst her i Frydenhøj.

Vi tilbyder følgende måltider til børnene:

  • Morgenmad (kl. 6:30 - 7:30) Udvalget varierer fra dag til dag, hvor der forskellige dage tilbydes noget særligt. Der er altid mulighed for at få havregryn og havregrød. Nogle dage er der boller og en sjælden gang serveres der æg.
  • Mellemmåltid (ca. kl. 9:00) Varierer fra dag til dag, men dette måltid består typisk af frugt og brød.
  • Frokost (ca. kl. 11:00) Den aktuelle madplan kan ses ved køkkenet og på Aula.
  • Mellemmåltid (ca. kl. 14:00) Varierer fra dag til dag. Nogle dage er der frugt, andre dage er der kartofler med dip, koldskål, hjemmebagt knækbrød o. lign.